Що означає символ троянда? До чого сняться червоні троянди?

Постільна білизна з трояндами - не тільки прикраса інтер'єру спальні, але і практичний подарунок для будь-якої жінки. Такий букет троянд здатний на багато років зберегти свіжість і яскравість цієї квітки. Чому саме троянди? Всі відповіді тут!

Троянди - трохи історії

Батьківщиною «королеви квітів» Троянди по праву вважається Персія (Іран). Перси вивели безліч сортів троянд різних форм і забарвлень, навіть найекзотичніших.

У всі часи квітці троянди надавали багато різних смислів і значень.

У Стародавній Греції троянда була символом богині любові і краси Афродіти. Греки вважали, що біла троянда з'явилася з піни, яка покривала рождающуюся Афродіту. За переказами, червоною троянда стала, коли під час бенкету богів Амур випадково перекинув на неї посудину з божественним напоєм - нектаром.

А в Стародавньому Римі троянда ототожнювалася з Венерою, вважалося, що вона виникла із сліз богині. Стародавні римляни вірили, що троянда може вселяти в душі воїнів мужність і хоробрість, і тому на щити наносили її зображення.

У Римі за часів республіки троянда вважалася уособленням суворої моральності, а також була символом мовчання і збереження таємниці.

Знаменита єгипетська цариця Клеопатра теж надавала величезного значення трояндам, і ублажала Цезаря і Марка Антонія їх ароматом.

З XIX століття мова квітів приписував троянді вже значення виключно любовного визнання. У творах мистецтва з тих пір троянда стала символом любові, романтики і божественної гармонії.

З давніх часів серед усього розмаїття засобів для вираження любові, троянди займають непереможеним століттями лідерство. І сьогодні троянди і раніше асоціюються в високими почуттями. Букет троянд в подарунок - один з найбільш безпрограшних варіантів в будь-якій ситуації. А усипане пелюстками троянди постільна білизна в спальні - і зараз вважається символом романтичності.

Значення троянди на постільній білизні

Вибираючи постільну білизну з трояндами, особливо в подарунок, корисним буде знати, яке символічне значення має кожен її відтінок.

Символічне значення троянди залежить і від її кольору:

  • Білу троянду прийнято вважати символом невинності, цнотливості і чистоти.
  • Червона символізує бажання, пристрасть, радість, красу.
  • Постільна білизна з червоною трояндою

Золота троянда означає досконалість.

Кораловий (помаранчевий) колір висловлюють бажання, цілеспрямованість, радість і оптимізм.

Роза жовтого кольору - древній символ, що означає гармонію, дружбу і життя, але також і ревнощі, розлуку. У букеті троянди жовтого кольору додають як знак прояву турботи, зрілої любові або примирення.

Блакитна троянда - символ мрії і надії.