Постільна білизна з сатину: розкішний вибір! Що таке сатин і що краще

Не звернути уваги на елітну білизну з сатину просто неможливо! Вона буквально притягує погляд розкішним матовим блиском і різноманітністю забарвлень. За високу естетичність сатин навіть прозвали «бавовняним шовком». У чому секрет цього матеріалу?

Сатин - натуральний бавовняний матеріал, що відрізняється блиском, гладкістю і насиченими фарбами. Досягти такого ефекту вдається за рахунок особливого сатинового переплетення ниток. Щільне розташування ниток в сатині характеризується таким параметром, як «поверхнева щільність», величина його у сатину різних виробників в середньому в межах 120-140 г / м2, але може бути 150 і навіть 200 у таких тканин, як преміум-сатин. Іноді крім бавовняних ниток для виробництва сатину беруться нитки з натурального шовку, що підсилює гладкість і шовковистого блиску матеріалу. Звичайно, це робить матеріал більш дорогим, але отриманий ефект чудовий!

За вартістю більш щільна постільна білизна з сатину дорожче звичайних бавовняних комплектів білизни з бязі або попліну. Але в порівнянні з шовковою постільною білизною, яку сатин дуже нагадує за зовнішнім виглядом, значно дешевше.

Вперше сатин з'явився в Китаї, і завдяки унікальним споживчим властивостям досить швидко став популярним у всій Європі.

Сатинове вбрання ліжка відмінно пропускає повітря, добре вбирає вологу, при цьому матеріал володіє винятковими теплоізоляційними властивостями. Сатин дуже ніжний і м'який, під ним не холодно взимку і комфортно влітку - вибираючи сатинову постільну білизну ви гарантуєте собі комфортний сон при будь-якій погоді.

Але головною перевагою постільної білизни з сатину вважається його підвищена зносостійкість. Воно здатне витримати не менше 200 прань і при цьому виглядати абсолютно новим!

Модні тенденції сатинового дизайну

Серед останніх тенденцій в дизайні постільної білизни особливо виділяється напрямок з технологією 3D-фотодруку. Яскраві, барвисті і немов ожилі фотоілюстрації виглядають фантастично. І навіть картини художника Нікаса Сафронова на постільній білизні виглядають не гірше оригіналів.

Не менш популярно східний напрямок, етнічні орнаменти і ієрогліфи на спальних аксесуарах з сатину. Не виходять з моди також квіткові принти, реалістичні зображення тварин і пейзажів, особливо на 3D сатині.