Психологами доведено - кольори, які нас оточують, можуть впливати на наше самопочуття і настрій. А правильно підібравши кольори в інтер'єрі спальні, особливо, колір постільної білизни та постелі, ви поліпшите якість свого сну. Які кольори постільної білизни налаштовують на відпочинок?

Колір постільної білизни слід вибирати з нагоди. Якщо ви провели напружений трудовий день, то однотонна постільна білизна спокійних пастельних тонів допоможе вам розслабитися і швидко заснути. В такому випадку кращий вибір - це світло-блакитна постільна білизна. До повноцінному відпочинку відмінно розташовують всі відтінки зеленого і сірого, які швидко знімуть напругу нервової системи.

Однотонна постільна білизна

Оригінальний малюнок на постільній білизні, вишивка, нагадує ручну роботу, а також декоративні мереживні деталі завжди виглядають виграшно на будь-якому комплекті. Проте, декоративні деталі доречні, якщо вони не надто нав'язливі - малюнок на спальних аксесуарах може бути в клітку або смужку, з легким квітковим орнаментом і т.д.

Якщо малюнок невеликий і непомітний - ваш сон буде спокійним і комфортним. Ніжне мереживо або вишивка на постільній білизні допоможуть відволіктися і швидко знімуть втому після робочого дня. У той же час, великий малюнок, фотопринт (3D), геометричний орнамент, східні мотиви, ієрогліфи - створюють настрій на більш активне проведення часу в спальні. Постільна білизна для романтичного вечора

Якщо ж ви плануєте провести романтичний вечір з коханою людиною - виберіть збудливо яскраве або інтригуюче темне постільна білизна з оригінальним малюнком або однотонну.

Відмінними варіантами для такого випадку будуть помаранчеве, червоне або червоно-чорне, рожеве, бордове, фіолетове, бузкове, бузкове і особливо чорне постільна білизна. Вибір постільної білизни для дітей: не бійтеся яскравих забарвлень!

Діти дуже люблять яскраве дитяче постільна білизна, на якому зображені їхні улюблені персонажі з мультиків і казок. Вибір кольору для дитячих постільних комплектів не менш важливий. Не бійтеся вибирати барвисті, різнокольорові, контрастні і навіть темні комплекти з цікавим малюнком і для дітей старшого віку. На такому дитячому постільній білизні ваша дитина буде засинати з задоволенням! Вибір кольору постільної білизни - відповідальний момент, і не варто применшувати його значення. Адже навіть якщо вам «без різниці» якого кольору буде комплект на вашому ліжку - колір вашого постільної білизни все одно впливає на ваш настрій, самопочуття, бажання ... Підберіть барвистий комплект постільної білизни - і ваше життя теж заграє фарбами!