Вибір постільної білизни

Постільна білизна з сатину давно перестала бути розкішшю. Зараз це предмет мало не першої необхідності, адже в ліжку людина проводить третину свого життя, а значить, від якості цього предмета залежить повноцінність сну і здоров'я. Ось чому до вибору потрібно підходити з боку якості та безпеки, а не тільки звертати на вартість комплектів. Особливо якщо це стосується дітей.

Характеристика тканин для постільної білизни

Зараз в спеціалізованих магазинах можна побачити величезний асортимент постільної білизни, що дозволяє кожному вибрати для себе комплект, який відповідає вимогам покупця. Для його виготовлення використовуються різні тканини, кожна з яких має свої недоліки і переваги.

Бавовна

Даний матеріал є натуральним і досить поширеним і доступним. Саме тому багато покупців вважають за краще купувати постільну білизну з бавовни. Головна особливість матеріалу - взимку на такій білизні не холодно, а влітку не жарко. До того ж бавовна гігроскопічна.

Головні переваги бавовняного постільної білизни:

  • легко стирається, при цьому як вручну, так і в пральній машинці;
  • не прилипає до розжареної підошві праски, тому проблем з прасуванням не буде,
  • не електризується;
  • не подобається молі, тому може зберігати в шафі тривалий час без ризику пошкодження

Найпопулярніші бавовняні тканини:

  • Бязь в залежності від щільності і наявності вузликів на волокнах, знаходиться в середній або низької цінової категорії. За українськими стандартами складається повністю з бавовни. Імпортна бязь може мати в складі невелику кількість синтетики. Хороша бязь коштує не дешево, щільна, не зношується і не блякне роками, не деформується і не линяє. Для людей з високою тактильною чутливістю вона некомфортна.
  • Поплін відрізняється поперечним рубчиком, який формується завдяки особливій техніці плетіння тканини. Матерія має ніжний блиском і дуже високою щільністю, завдяки якій з попліну виходять хороші напірники.
  • Сатин нагадує по виду і властивостями ніжний шовк, проте складається повністю з бавовни. Відрізняється хорошою щільністю і довговічністю, ніжною гладкістю, однак це менше прохолодна і змінна тканину, ніж шовк.
  • Перкаль - тонка і ніжна матерія, при дотику дуже гладка і шовковиста. Відрізняється високою щільністю, витримує велику кількість прань.