Натуральні тканини для Вашої спальні

Якість нашого сну безпосередньо впливає на загальне самопочуття і зовнішній вигляд. Щоб з ранку не «сповзати» з ліжка, а відображення в дзеркалі не засмучувало, важливо дотримуватися кількох простих правил. По-перше, провітрювати кімнату перед сном. По-друге, підібрати для ліжка правильний ортопедичний матрац. По-третє, купити якісну постільну білизну з натуральної тканини. Зараз на ринку домашнього текстилю дуже багато найрізноманітніших варіантів. У цій статті ми розповімо про три тканини, які виділяють споживачі. Їх відрізняє натуральне походження, екологічна чистота і відмінна якість.

Три тканини, які підкорять вас

Бязь

Це бавовняна тканина, яка виготовляється методом простого полотняного плетіння. Бязь зайняла лідируючі позиції в матеріалах, з яких шиється постільна білизна. Чому саме бязь? Справа в співвідношенні ціна / якість. Дана тканина, як ніяка інша, відповідає цим параметрам. Якщо вас цікавлять позитивні якості матеріалу, то це:

  • високі показники гігієнічності;
  • екологічна чистота і безпека;
  • висока якість забарвлення полотна.

В нашому магазині в Івано-Франківську за порівняно невелику вартість ви можете купити комплект білизни, який не втратить початкову форму навіть після багаторазового прання в гарячій воді. Кольори «Не розтечуться». Фарба вбирається в полотно швидко, а за рахунок плетіння ниток тримається дуже довго. Єдине, що можна віднести до нестачі бязі, так це її текстуру. На дотик тканина шорстка і груба. Через це люди, яким важливі тактильні відчуття під час сну, бязь не вибирають.

Поплін

Дуже схожий з бязью. Навіть метод плетіння у них однаковий. Однак головною відмінною рисою попліну є використання у виробництві не тільки бавовняних ниток, а й шовкових, віскозних, шерстяних або ж синтетичних. Переплетення товстої і тонкої нитки дають ледь помітний рубчик. Зовні він схожий на бязь, на дотик ж зовсім інший. Дана тканина м'яка, з гладкою поверхнею, їй притаманний невеликий блиск. Свої позитивні якості є і у попліну:

  • зносостійкість;
  • приємні тактильні відчуття;
  • вбирає зайву вологу і утримує тепло.

В пранні поплін не завдасть клопоту. Навіть після двогодинної машинного прання при 90 градусах, тканину залишиться в первозданному вигляді.

Сатин

Виготовляють його з тонкої і крученої нитки. Завдяки цьому методу тканина має «журнальний глянець». Сатин - це:

  • хороша міцність;
  • приємні тактильні відчуття;
  • естетичність.

Багато хто порівнює сатин з шовком, у всякому разі на дотик він дуже схожий з ним. При цьому вартість даної тканини нижче. Щільна і досить міцна. Сатинове білизна може витримати до 300 прань в гарячій воді, не втративши початкового блиску. Комплекти з сатину коштуватимуть дорожче, ніж з бязі або попліну. Однак їх зовнішній вигляд того варто.