Вибираючи постільну білизну для дітей, слід віддавати перевагу найбільш якісним варіантів, створеним спеціально для певного віку. Звичайно, стандартну ковдру можна заправити і в звичайний підодіяльник, але все ж психологи та гігієни рекомендують не нехтувати спеціальними комплектами для дітей і вибирати саме їх.

Правильний матеріал

Постільна білизна для дітей, перш за все, має бути натуральним. Перевагу слід віддати простим тканинам, таким як сатин або чиста бавовна. Жаккард, бязь, атлас не рекомендуються, оскільки можуть викликати неприємні відчуття у дитини і навіть роздратування на шкірі. Синтетика в комплектах для дітей має бути відсутня взагалі, оскільки вона не забезпечує потрібної теплопровідності і гігроскопічності. Також можна віддати перевагу сучасному і недорогому поплін, який відмінно вбирає вологу і дозволяє дитячій шкірі дихати. На такій білизні буде приємно спати і в спекотну літню ніч, і прохолодною зимою.

Спеціальні дитячі комплекти можуть відрізнятися і своїм кроєм. Оскільки шкіра дитини в будь-якому віці ніжніша, ніж у дорослої людини, краще уникати жорстких швів, занадто грубих ниток і занадто виділених оброблених країв у виробів для сну. Такі шви будуть просто натирати шкіру. З огляду на, що діти вкрай активно ведуть себе уві сні, перевертаються, багато рухаються, це дуже важливо. Якісний дитячий комплект буде сприяти швидкому засипанню і спокійному сну.

Психологічний аспект

Для дорослої людини постільна білизна часто є просто необхідним домашнім атрибутом. Для дитини ж дуже важливо, щоб ковдру, подушки подобалися йому. Якщо дорослі звертають увагу на відповідну колірну гаму, то дитині хочеться бачити і певні кольори, і улюблених героїв, і барвисті мотиви. Психологи відзначають, що дотримання інтересів дитини при купівлі постільної білизни дуже важливо, особливо якщо мова йде про дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Наприклад, хлопчик, який любить Супермена, з великим задоволенням буде відправлятися ввечері в ліжко, а дівчинка буде спокійніше засинати під захистом улюбленого казкового Поні.

Важливо також правильно підібрати розмір. Для малюка зручним буде невеликий комплект із спеціальним дитячим ковдрою. Воно має невелику долину, а тому вночі не буде заважати. У віці близько 6 років можна переходити на стандартні розміри: полуторна постільна білизна буде найбільш комфортним, навіть якщо ліжко у дитини односпальне.