Постільну білизну сьогодні можна купити в Івано-Франківську практично на будь-який смак. До уваги покупців представлені постільні комплекти різних розмірів, забарвлень і складу. В одній упаковці можуть бути підодіяльник, простирадло, наволочки та інші предмети, наприклад, покривала. Розмір кожної речі визначає назву комплекту. Так найбільш популярними російськими варіантами будуть полуторні і двоспальні, а європейські - євро-максі, стандарт, сімейний.

Комплект євро-максі є наступний набір предметів для спального місця:

  • Один підодіяльник, розмір якого 220 на 240 см.
  • Простирадло аналогічних габаритів.
  • Наволочки на подушки 70 на 70 см або 50 на 70.

Євро-максі - ідеальний варіант для спалень великого розміру. До того ж він підійде для сімейних пар, які користуються загальною ковдрою.

Постільна білизна сімейна має ряд відмінностей від євро-максі. Склад комплект даного типу представлений нижче:

  • Два підодіяльника з довжиною 215 і шириною 160 см.
  • Одна простирадло 230 на 250.
  • Аналогічні наволочки.

Варіант «сімейний» буде зручний парам, кожен член якої воліє спати під власним ковдрою. При цьому інші параметри комплекту не відрізняються від євро-максі. Більше число предметів в комплекті підвищує навантаження на пральну машину. Тому може знадобитися машина з більшою місткістю барабана, або доведеться виконувати кілька прань поспіль, збільшуючи витрату миючих засобів і води.

При виборі набору для спальні необхідно керуватися наступними моментами:

  • Розміром ліжка. Вони вказуються в документах при покупці речі. Якщо вони не збереглися, то можна скористатися будівельної рулеткою.
  • Необхідним набором предметів в комплекті. У продажу є варіанти з підодіяльником, простирадлом і 2, іноді 4 наволочками.
  • Індивідуальних потреб людини.

Спальні комплекти випускаються в основному з бавовни, бязі, віскози, натурального шовку. Кольорові варіанти відрізняються великою різноманітністю, зустрічаються також тематичні набори для фанатів фільмів, ігор, серіалів.

Ковдри і подушки випускаються стандартних розмірів, щоб вони точно підходили до куплених комплектів. Це дозволяє купувати набори в будь-якому місці в Івано-Франківську і бути впевненими, що вони підійдуть.

Маркування європейських розмірів може бути в сантиметрах або дюймах. Для перекладу числа з дюймів в звичні сантиметри необхідно помножити вказане число на величину 2,54.