Здоровий сон приходить в тому випадку, якщо на ліжку застелена правильно постільна білизна. Сьогодні в магазині можна купити все що завгодно для домашнього затишку в Івано-Франківську. Зустрічаються постільні комплекти однотонного кольору або оздоблені, з тривимірним ефектом і модними аплікаціями. Але якщо тренди на певний малюнок приходять і йдуть, то основа завжди залишається непорушною. Як і в колишні часи білизна для ліжка шиють з льону, шовку, батисту, сатину і бавовни. Що краще і чим відрізняються подібні матеріали?

Фахівці стверджують, що за стандартами в якості основи для простирадл і наволочок постільної білизни беруться натуральні однотонні матеріали: бавовняні і лляні нитки. Але виробники завжди хитрують і хочуть заощадити, тому на прилавках частіше зустрінеш якусь річ-гібрид, виткану наполовину з натуральних і штучних волокон. Якщо не звертати увагу на сучасні розробки текстильної промисловості, то бавовна була і залишається лідером в якості матеріалу для постільної білизни. Його властивості просто унікальні. Він дихає, тримає тепло, але не перегріває того, хто загорнувся під ковдрою. Ніхто не може змагатися з бавовною за якістю. Однотонні тканини розрізняються не тільки видом матеріалу, а й способом плетіння. Наприклад, розрізняють бязь, сатин та інші види.

Купити однотонне постільна білизна з сатину в інтернет-магазині можна без проблем. Сьогодні асортимент віртуальних полиць вражає будь-якого покупця. А чи всі знають, що сатин виготовляється з жорстких ниток подвійного плетіння? Невипадково подібну тканину відносять до особливо міцним і активно застосовують для шиття постільної білизни. Її щільність досягає більше 100 грам на квадратний сантиметр.

При плетінні сатину закручені нитки настільки близько прилягають один до одного, що відображають денний і сонячне світло. Тому однотонна постільна білизна буде яскраво блищати. Зрозуміло, чим більше показник щільності, тим довше прослужить підодіяльник. У цьому змаганні сатин виграє у багатьох видів тканин. Найвищі показники стиранням у батисту. Навряд чи його можна купувати для ліжка, на якій людина постійно совається і повертається. Бавовна і льон утримують середні позиції. Особлива ситуація серед різних видів шовку. Наприклад, турецький і китайський шовк маскуються під натуральний матеріал, але їх якості значно нижче. На тканини швидко з'являються зачіпки, а спляча людина помічає, що йому холодно і тіло постійно ковзає в різних напрямках. Найкращий шовк - японський. Він щільний і довговічний.